top of page

Mužjaci, Ženke and so on

Dragi posetioci ovog šarenog bloga, morala sam ovo da podelim sa vama. Ne znam da li vama non-stop na Instagramu izleću razni videi sa raznim nabildovanim pojavama koji dele savete o tome šta ženu čini ženom, a šta muškarca muškarcem. Interesantno mi je posebno kako su to uglavnom neki tipovi koje normalna žena ni zarldjalom žicom ne bi pipnula, a kamoli svila porodično ili ljubavno gnezdo sa njima. Poslednji u nizu bisera mi je neki sumnjivi trokrilni ormar koji pored gomile brojanica u kombinaciji sa tozla satom kaže, Svaka čast ako je žena sposobna, ali to je 20%, muškarac mora da obezbedi 80% inače nije muško. Ovom analogijom dolazimo do zaključka da žene nisu ni za šta, da ne kažem nešto crnje, i da je, eto, neko čudo ako obezbede i 20% kućnog budžeta, vodeći računa da ne predju tih 20% kako ne bi ugrozile svoju ženstvenu stranu. Verujte mi na reč svi ti likovi imaju istu spiku, koja kao da je pisana u nekom zavereničkom polumraku SANU-a i sad plejada tih "alfa muževnih" likova ide okolo i soli pamet mladima da treba da se vrate u pećinsko doba kako bi njihova muževnost zasijala, a žena mu dodje samo kao neki plen za raspold. 

Da stvar bude još crnja, tu je jedan broj žena koje pričaju istu priču i podržavaju ove nuspojave iz tih pravoslavnih i ostalih krimi pećina. 


Ljubav i romansa, šta to beše? 


Ako ste mislili da je samo dobra hemija ili romantika potrebna za jednu uspešnu vezu, pa i brak ili porodicu, i borba u dvoje, sa daškom seksi rata medju polovima, grdno se varate. Naši propagandni svetonazori izgleda imaju velike planove kako da izleče pretežno u pojam ubijenu i agresiji sklonu mušku populaciju na ovim prostorima. Rešenje je šta? Pa naravno da se od muškarca napravi mašina za zaradjivanje para, koja će ga učiniti alfa primerkom mužjaka, jer naravno u pare jedino verujemo, jer koliko zaradiš toliko i vrediš, ljubav, seks, romantic pillow talk su komunističke zablude za luzere. 

Ni slučajno ne treba da nam padne na pamet da možda trebamo popraviti državu i sisteme vrednosti u istoj kako bismo svi prestali sebe da vrednujemo kroz novac, koji uglavom nemamo, zahvaljući prepametnim političarima u poslednjih 35 godina, i to koliko zaradimo, a malo više cenili neku autentičnost koju svako od nas poseduje. 


Ako mene pitate šta je pravi muškarac, ja ću citirati džentlmenski preduhoviti aforizam Duška Radovića koji je rekao Samo kukavice vole više žena, hrabri muškarci ne plaše se rizika da vole samo jednu ženu. :)


A da li je romansa još uvek živa, duhovitu i savršeno preciznu analizu u kontekstu savremenog trenutka dao je, a ko drugi nego Žižek.  Ne dozvolite nikada da vam novac uredjuje ljubavne odnose, jer gde god novac uredjuje odnose, tu ljubavi i nema, i ta veza ili brak, ne mogu opstati, pa ni uz sav novac ovog sveta.



bottom of page