top of page

CHIC MUSIC - La Femme

Updated: Jul 4, 2022

Pre par godina, više ni sama ne znam kako i gde, pronašla sam francuski bend La Femme. U pitanju je très chic indie punk-rock muzika, neverovatan spoj elektronike, surf rocka, yéyé, krautrock muzike, što je jedan skroz i danas moderan eksperimentalni avangardni rok pokret iz Nemačke s početka šezdestih godina dvadestog veka. Sve to skupa dok slušate ima jedan posve hipnotički efekat ispričan kroz muziku koja vas vodi na putovanje kroz različite nivoe svesti, stvarnosti, fantazije i paralelne dimenzije, poput nekog leta za neki drugi svet, jer ovde na ovom je sve postalo suviše mračno. Ima tu i misterije, i distopije, i queer noćnih barova, sve u svemu izvanredna muzika za one koji vole neke malo neobične stvari.

La Femme sami kažu da su bili inspirisani Velvet Underground albumom, koji, evo ne znam, ali lično nista lepše nisam čula ni videla od tog albuma koji brižljivo čuvam na polici dok ne kupim gramofon jedog lepog dana. Moja opsesija otišla je toliko daleko da čak na levoj ruci imam tatoo sa stihovima Lou Reeda sa tog albuma. Otud valjda i moja opsesija ovim nestvarnim francuskim bendom. Sa druge strane La Femme pominju i veliki uticaj Kraftwerk benda, to je ta famozna krautrock muzika, rok avangardnih robota :)))

I ako pitate nekadašnju ovisnicu o francuskom Vogue magazinu, ima nečeg što toliko podseca na sofisticiranost ovog magazina kod ovog benda. Sve će vam biti jasno ako primetite pojavu pevačice benda Clémence Quélennec.


Malo fotografija i malo ove čudesne muzike... Uživajte!
















bottom of page