top of page

PINK Candy COSMOS

Pink, ružicasta, roze, fuksija, magenta, ne znam da li postoji jos neki naziv ove boje... Da, amarant, kao i fuksija, po biljci jarko ružičaste boje.

Boja najmodernije pernate životinje ovih dana, flamingosa, ultimativna boja ruža osamdesetih, danas i dalje nepobediva, boja koja se pojavljuje čak i u kosmickim maglinama. Pitam se postoje li pink planete? Uvek se setim stiha pesme Planet Claire.


Planet Claire has pink air

All the trees are red

No one ever dies there

No one has a head


Šokantna, za to vreme, pink boja, pojavljuje se 1953. godine u filmu, Muškarci više vole plavuše, u kom Merlin Monro nosi izrazito pink satensku balsku haljinu i peva čuvenu pesmu Diamonds are the girls best friends!

I čini se kao da je baš tada ta boja postala simbol nečega izrazito girly i pomalo sebičnog. Ali ne zaboravimo i ružičasti trougao koji su za vreme nacizma nosili na traci oko ruke homoseksualci u logorima, a koji je danas simbol borbe protiv represije nad LGBT ljudima.


Ali, meni je Pink Panter ipak prva asocijacija na ovu boju, ružičasti panter, u genijalnom crtanom filmu, gde redovito zagorčava život ljudskom rodu.



Evo ponovo jednog moodboard-a, ružičaste palete i malo pink muzike.




PINK PLAYLIST


Pink TCX Paleta

bottom of page