top of page

Pink BUNNY EGGS

Updated: Apr 22, 2020

Nemojte mi uzeti za zlo što i nisam baš neka hrišćanka, a bojim jaja za Uskrs, ali volim da petljam sa bojama, pa je to jedini razlog.

Evo jednog kratkog uputstva kako da dobijete zaista divna girly jaja za ovaj Uskrs, sa jednom starom tehnikom, jer konačno se pojavila i pink boja kod nas za bojenje jaja.

Ukoliko ne nadjete ovo čudo od od boje koje skrnavi tradiciju crvenih jaja, uvek možete koristiti razblaženo mastilo ili tečni akvarel u pink boji. Ja sam za ovu priliku koristila i bela i ona obična jaja da dobijem svetlije i tamnije tonove..

Biće vam potrebne i biljčice iz bašte ili nekog parka, gledajte da izaberete neke lepog i zanimljivog oblika i dovoljno male da stanu na veličinu jajeta. Trebaće vam jedno pakovanje najlonki, štipaljke i to je manje više to.

Jaja naravno prvo skuvate, ja ih kuvam 7-8 minuta nakon ključanja, ohladite ih, iseckajte čarapu tako da dobijete kvadrate dovoljne da umotate jaje. Na svako jaje stavite biljčicu, i čvrsto umotajte čarapom koju ćete fiksirati štipaljkom.

Taj korak treba da izgleda ovako:Zatim u ključalu vodu dodajte boju. Možete napraviti jednu intenzivniju boju, i jednu nežniju, da imate jaja u više tonova pink boje.

Potopite jaja na po minut do dva, ili duže za vrlo intenzivnu pink boju.

Kada izvadite jaja iz boje pažljivo im skinite najlon čarapu, i biljčicu nežno odvojite od jajeta. Dobićete jaje koje na mestima biljčice nije obojeno, slika je poput nekog fosila iz prošlosti.

Ohladite jaja i premažite ih blago salvetom na koju ste nakapali malo ulja. I to je cela mudrost.

Evo kako su moja ispala...

I jedna čestitka ilustracija za ove zečije dane...I naravno malo uvrnute hippie muzike na temu zeca iz Alise, ali i kako Uskrs da prodje bez Jessice Rabbit...


Comments


bottom of page