top of page

Lustica

Updated: Aug 9, 2021

Ako još uvek niste odustali od letovanja u Crnoj Gori, možda mogu da vam preporučim jedan malo poznat poluotok na samom ulazu u Boku. U pitanju je Luštica, pretežno kamenit poluotok, ali ipak za one koji ne vole hridi ima i nekoliko finih šljunkovitih plaža. Luštica je u proteklih nekoliko godina dobila jedno magično mesto, Luštica Bay, novo i vrlo fancy mesto na crnogorskom Jadranu. Marina sa svetionikom, divnim enterijerima, svetlima, vrlo finim restoranima i apartmanima, sa podjednako finim cenama, no cene će zaista opravdati mir i ugodjaj koji ćete ovde imati uz zvuke vintage muzike i čak live nastupa jazz muzičara i predivan ambijent. Tokom dana i večeri na svetioniku je bar u kome ćete imati utisak da sedite na malom otoku posred mora obzirom da se svetionik nalazi na otvorenom moru.

Inače na Luštici je do možda pre deset godina postojao jedan divni umirujuće ušuškan socijalistički hotel na jednoj dugoj peščanoj plaži gradjen od strane čeških komunista. Ko je imao sreću da letuje u tom hotelu mogao je da se upozna sa time kako su ljudi nekada letovali skromno ali ipak udobno.

Danas je taj hotel srušen kako bi neko dovoljno bahat mogao tu da napravi preskup parking i postavi brdo ležaljki na plaži na kojoj se ne možete zakoračiti od ljudi.

Ali ako gajite pankerske sklonosti na Luštici ima i divljih kampova, i manje fensi šmensi mesta poput Arza plaže na kojoj se nalazi tvrdjava Arza, dok brodićem možete posetiti ostrvo Mamula koje je nekada bilo zatvor, dok se danas taj objekat nažalost pretvara u još jedan u nizu fensi hotela.

Luštica je blizu samog bokokotorskog zaliva te će vam vrlo blizu biti sve čari zaliva, poput Kotora, Perasta, Dobrote, dok za 15e busom iz Kotora možete za sat i po otići i do Dubrovnika na sladoled i kafu i prošetati tim čudesnim gradom.

More je ovde vrlo čisto, tokom avgusta i vrlo toplo, pravi mali poludivlji dragulj.

Sledi mali izbor fotografija koje vam mogu dočarati atmosferu i boje ovog mesta iz mog dreamy ugla.


Comments


bottom of page